20150211

Bygging av drivhus 2014

Drivhusert er importert fra sverige og er et Maxi 4 fra Euro Serre. Det ble kjøpt inn våren 2014. Det kom nesten komplett (manglet 2 kritiske deler), og jeg er litt usikker på om det er bra eller dårlig. Bildet  viser dørkarmen sammenlignet med høyden på veggen. Det er veldig uheldig med ulik høyde når de skal festes i samme tverrgående bjelke.


















Drivhuset er satt opp i det sørøstre hjørnet av hagen. Der stod det et epletre som måtte ned. Det tok omtrent fem timer uten hjelp av maskiner av noe slag. Men det er verre å bli kvitt stammen som fremdeles ligger i hagen.



Etter noen ukers ventetid etter bestilling ble drivhuset løftet inn i hagen:


Deretter ble det boret hull i leira ca. 80 cm ned og ramma ble festet i betong. Muringen har jeg ikke bilder av dessverre. Et viktig poeng er å få alle hjørnene i 90 graders vinkel. Det klarte vi bare nesten, men heldigvis ble det bra nok. 


Deretter var det bare å bygge. Bildet under viser drivhuset uten glass. 

Dagen etter fikk vi satt inn glass. Da blir man så fornøyd med seg selv. 


I stua var det bøtter og spann av planter som var sådd tidligere. I tillegg hadde jeg lånt litt drivhusplass hos en snill nabo. Her agurker som tar opp noe av vinduet og som var sådd alt for tidlig.. Disse hadde allerede begynt å produsere agurker og likte ikke å bli flyttet. 


Men de begynte å produsere agurker i drivhuset etter hvert. 


Den oppmerksomme leser har kanskje lagt merke til at det står noe grunnarbeid igjen og at hele gulvet består av jord. Jeg tenkte å dyrke i gulvet på 1 side og legge murstein i resten. Jeg fikk murstein av en annen nabo (tusen takk!) og begynte å legge uten å kunne noe om det (selvsagt). 


Fiskebeinsmønster ble lagt og hull til drueplante etablert. 


Ut i juli begynte hele huset å bli ferdig. 





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar